Mayıs 2021 Alan ve Derece Tespit Sınavı Genel Duyurusu

• Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık,
  • Sınıf Eğitimi,
  • Fizyoterapi ve Rehabilitasyon,
  • İstatistik alanlarında “Alan ve Derece Tespit Sınavı” yapmak üzere görevlendirilmiştir.

Belirtilen alanlardaki Alan ve Derece Tespit Sınavları 03-07 Mayıs 2021 tarihleri arasında Üniversitemizin ilgili alanları tarafından “Sözlü Sınav” şeklinde gerçekleştirilecektir (Bazı alanlar uygulamalı sınav da yapabilir.)  Sınav tarihi, yeri ve saati gibi bilgiler Nisan ayının dördüncü haftasında Üniversitemiz ve sınav yapacak alanların web sayfasında duyurulacaktır.

YÖK tarafından Üniversitemize isimleri ve bilgi/belgeleri iletilen Mayıs 2021 döneminde gerçekleşecek olan Alan ve Derece Tespit Sınavına girmek isteyen adayların, 22 Mart-14 Nisan 2021 tarihleri arasında sınav başvurularını yapmaları gerekmektedir. Başvurular, buraya tıklayarak ulaşılabilecek form üzerinden doldurup çıktısı alınarak ve imzalanarak alanvederece@gazi.edu.tr adresine mail olarak gönderilecektir. Faks yolu ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Alan ve Derece Tespit Sınavı değerlendirme sürecinde mesleki deneyime ilişkin belgeler de dikkate alınacaktır. Bu nedenle adayların, eğer varsa, mesleki deneyimlerine ilişkin belgelerini başvuru formu ile belirtilen e-posta adresine göndermeleri ve sınav günü yanlarında hazır bulundurmaları gerekmektedir.

*Sınav dili Türkçe olacaktır.